دفتر تهران : ۰۲۱۹۱۰۹۰۰۸۳ دفتر اصفهان : ۰۳۱۳۲۳۶۸۰۸۳
Info@Pinion.ir
دفتر تهران : ۰۲۱۹۱۰۹۰۰۸۳ دفتر اصفهان : ۰۳۱۳۲۳۶۸۰۸۳
Info@Pinion.ir
خرید مطمئن
گواهی اصالت کالا
انتخاب صحیح
قیمت رقابتی کالا
مشاوره مهندسی
کارشناسان مجرب

شیر کنترل فشار

انواع شیر های کنترل فشار

گروه فنی مهندسی پینیون

نمایندگی فروش شیر کنترل فشار

گروه فنی مهندسی و بازرگانی پینیون نمایندگی فروش شیر کنترل فشار در ایران است.

برای خرید و یا استعلام قیمت با ما تماس بگیرید.

خرید شیر کنترل فشار

در بسیاری از فرآیندهای صنعتی نیازمند انتقال توان با هزینه پایین و دقت بالا هستیم. سیال تحت فشار یکی از مواردی است که می­ تواند این امر را محقق سازد. به این منظور می­ توان از سیستم ­های هیدرولیکی یا پنوماتیکی متناسب با کاربرد مورد نظر بهره برد.

کاربرد شیر کنترل فشار هیدرولیک و پنوماتیک

یکی از پارامترهای مهم در تمام سیستم­ های انتقال توان به کمک سیالات، فشار سیال است. از این رو برای کنترل و تنظیم فشار در یک سیستم هیدرولیکی یا پنوماتیکی نیازمند شیر کنترل فشار هستیم. به کمک شیر کنترل فشار می ­توان فشار سیستم را کاهش داد. میزان آن را محدود کرد. به این ترتیب از تغییرات فشار در سیستم هیدرولیکی که می­ تواند اثرات مخرب بر جای بگذارد، جلوگیری به عمل آورد.

علل استفاده

از جمله عللی که می­ تواند منجر به تغییرات ناگهانی فشار در سیستم شود می­ توان به کاهش و افزایش دبی سیال ناشی از باز و بسته کردن شیرها اشاره کرد.

  • لزوم بهره گیری از شیر کنترل فشار مناسب

از این رو لزوم بهره گیری از شیر مناسب کنترل فشار در سیستم احساس می­ شود. در این بین انواع مختلفی از شیرهای کنترل فشار متناسب با نوع عملکرد و کارکردی که از آن­ها انتظار می ­رود، توسعه پیدا کرده است.  در ادامه به مهم ­ترین نمونه­ های آن­ اشاره کرده و به بررسی اجمالی ساختمان آن­ ها و نحوه عملکرد و ویژگی­ های آن­ ها خواهیم پرداخت.  

انواع شیر کنترل فشار هیدرولیکی

  • شیرهای اطمینان فشار

  • شیرهای تخلیه فشار

  • شیرهای کاهنده فشار

  • شیرهای توالی

  • شیرهای خنثی کننده وزن

  • شیرهای ترمز موتور

 در نقشه­ های تاسیساتی و سیستم­ های هیدرولیکی هر یک از این شیرها با نمادی به خصوص نشان داده می­ شوند.

در عکس زیر نماد هر یک از شیرهای کنترل فشار فوق را مشاهده می ­کنید.  
انواع شیر کنترل فشار
انواع شیر کنترل فشار

نوع 1 شیر کنترل فشار هیدرولیکی

 

– شیر اطمینان فشار 

شیر اطمینان فشار که از آن­ به عنوان شیر محدود کننده فشار هم یاد می­ شود، متداول­ ترین نوع شیر­ کنترل فشار است که کاربرد زیادی دارد.

  • جلوگیری از افزایش ناگهانی فشار

ابزاری برای جلوگیری از افزایش ناگهانی فشار در انواع سیستم­ های هیدرولیکی و پنوماتیکی به حساب می­ آید. این شیر در حالت عادی بسته بوده و وظیفه آن­ محدود کردن فشار سیال در سیستم­ های هیدرولیکی است. هنگامی که فشار سیال از حد معینی بیشتر شود، این شیر باز شده و مقداری از جریان سیال را به درون مخزن باز می­ گرداند. یکی از دهانه­ های این شیر به مسیر خروجی پمپ و دهانه تخلیه به مخزن متصل است. این شیر به کمک یک فنر بسته باقی می ­ماند.

ساختمان کلی این شیر را می ­توان در شکل زیر مشاهده کرد.

 

نوع 2 شیر کنترل فشار هیدرولیکی

شیر تخلیه فشار

شیر تخلیه فشار که از آن به عنوان شیر بی­بار کننده و آنلودینگ هم یاد می ­شود. شباهت زیادی به شیر اطمینان فشار دارد. همانند آن­، در حالت عادی بسته بوده و پس از باز شدن، جریان سیال را به مخزن باز می ­گرداند.

تفاوت شیر تخلیه فشار با شیر اطمینان فشار

  • تفاوت این دو شیر در محل اندازه گیری فشار سیستم است.
  • در شیر اطمینان فشار در دهانه ورودی شیر اندازه گیری می ­شود ولی در شیر تخلیه فشار، فشار در کل مدار هیدرولیک اندازه گیری می ­شود و به محض افزایش فشار در بخشی از مدار به بیش از فشار تعیین شده شیر تخلیه ­ی فشار باز شده و جریان سیال به مخزن بازمی ­گردد.
  • از کاربردهای اصلی این شیر می ­توان به استفاده از آن­ در سیستم ­هایی با دو جریان کم و زیاد سیال اشاره کرد.
  • به عنوان مثال

    • اگر در فرآیندی در طی بخشی از مسیر نیازمند حرکت آهسته­ ی عملگر و در بخشی دیگر از مسیر نیازمند حرکت سریع عملگر باشیم، از این شیر استفاده می­ کنیم.
      • به عنوان مثال
    •                             می­ توان مدار سیستم هیدرولیکی زیر را در نظر گرفت. برای کورس ­های مختلف پیستون نیاز به سرعت­ های متفاوت داشته و برای این منظور  از یک شیر آنلودینگ در سیستم استفاده شده است.

انواع شیر کنترل فشار

نوع 3 شیر کنترل فشار هیدرولیکی

شیر کاهنده فشار

شیر کاهنده فشار که از آن به عنوان شیر فشار شکن و ردیوسینگ نیز یاد می ­شود. وظیفه محدود کردن و یا کاهش فشار در بخشی از سیستم را بر عهده دارد. شیر کاهنده فشار، تنها شیری است که در حالت نرمال کاملا باز بوده و برای کاهش فشار، بسته می­ شود.

  • شماتیک شیر کاهنده فشار

این شیر میزان فشار را در دهانه خروجی خود اندازه گیری می­ کند. در صورت بالا رفتن فشار، بسته می ­شود تا فشار به اندازه مورد نظر کاهش پیدا کند. شیر کاهنده فشار دارای یک مسیر تخلیه فرعی می ­باشد. همانند دیگر مسیرهای فرعی به مخزن منتهی می ­شود. از آنجایی که هر دو طرف این شیر، تحت فشار قرار دارد. نیاز به مسیر فرعی به منظور افزایش عمر شیر و جلوگیری از خرابی زود هنگام آن احساس می ­شود.

در شکل زیر شماتیکی از این شیر به همراه ساختمان آن را مشاهده می­ کنید.

انواع شیر کنترل فشار هیدرولیکی

نوع 4  شیر کنترل فشار هیدرولیکی

شیر توالی

شیر توالی که از آن به عنوان شیر ترتیبی یا سکوئنس هم یاد می ­شود. به منظور تامین حرکت ترتیبی عملگرها بر پایه فشار به کار برده می ­شود. این شیر هم همانند اکثر شیرهای کنترل، در حالت نرمال بسته است.

  • برای درک بیشتر نحوه عملکرد این شیر به مثال زیر توجه بفرمایید.

اگر بخواهیم در طی یک فرآیند یک قطعه را نخست کلمپ و سپس سوراخ نماییم. بدین منظور می­ توانیم از شیر توالی استفاده کنیم. برای باز شدن سیلندر کلمپ قبل از سیلندر دریل از یک شیر توالی یا ترتیبی قبل از سیلندر دریل استفاده می ­کنیم. شیر ترتیبی در این مدار منجر می ­شود تا زمانی که فشار در سیلندر کلمپ به مقدار تنظیم شده بر روی شیر توالی نرسد، سیلندر دریل باز نشود.

  • در شکل زیر که ساختمان و نماد این شیر را نشان می­ دهد نیز می ­توان به چگونگی عملکرد این شیر پی برد.

در شیر پنوماتیکی نشان داده شده، اگر فشار کمتر از میزان مشخصی باشد، مسیر 1 باز می ­شود. اگر فشار از میزان معین فوق فراتر رود، مسیر 1 بسته می ­شود و جریان از مسیر 2 ادامه پیدا می ­کند. انواع شیر کنترل فشار

نوع 4 شیر کنترل فشار هیدرولیکی

شیر خنثی کننده وزن

شیر خنثی کننده وزن که از آن به عنوان شیر کانتر بالانس و شیر متعادل کننده نیز یاد می ­شود، نوعی شیر کنترل فشار است. برای جلوگیری از حرکت یک­باره و ناخواسته جزئی از اجزای سیستم نظیر جک یا سیلندر تحت بار، به واسطه­ ی نیروی ثقل، به کار برده می ­شود.

  • جلوگیری از آسیب دیدگی سیلندر

هنگامی که وزن ه­ای به سیلندری متصل باشد، با پایین آمدن سیلندر به صورت معمولی به واسطه وزنه متصل به آن، شاهد افزایش سرعت حرکت سیلندر خواهیم بود. از این رو نیاز به شیر خنثی کننده وزن داریم تا بتوانیم از این حرکت ناخواسته که منجر به آسیب دیدگی سیلندر می ­شود، جلوگیری به عمل آوریم.  

    • نحوه عملکرد

انواع شیر کنترل فشار یکی از دهانه ­های این شیر به دهانه سیلندر و دهانه دیگر آن به شیر کنترل جهت متصل است. جریان سیال از شیر کنترل جهت که پس از پمپ قرار دارد، به بالای سیلندر تزریق می­ شود. سیلندر به واسطه وزنه متصل به آن و پس از رسیدن فشار سیال خروجی از سیلندر به میزان مشخصی که سبب بلند شدن اسپول می ­شود. مسیر عبور جریان از دهانه دوم باز شده و حرکت رو به پایین آغاز می ­گردد. جریان سیال نیز به واسطه شیر کنترل جهت به مخزن تخلیه هدایت می­ شود. در هنگام بالا رفتن سیلندر نیازی به وجود این شیر نیست. از این رو یک مسیر ثانویه موازی با شیر کانتربالانس و با وجود یک شیر یک طرفه در نظر گرفته می ­شود تا سیلندر به صورت عادی بالا رود.  

  شیر خنثی کننده وزن عموما دارای نشتی است که میزان آن بر حسب تعداد قطره بر دقیقه توسط سازنده گزارش می­ شود.

انواع شیر کنترل فشار

نوع 5 شیر کنترل فشار هیدرولیکی

شیر ترمزی

شیر ترمزی نوعی شیر کنترل فشار است که در حالت نرمال بسته است. عموما همراه با موتورهای هیدرولیکی به کار برده می ­شود. همان طور که از نام این شیرها پیدا است، از آن­ها به منظور کنترل حرکت هیدروموتورها در سیستم­ های هیدرولیکی استفاده می ­شود.

  • خط فرمان مستقیم و غیر مستقیم 

این شیر دارای دو خط فرمان مستقیم و غیر مستقیم است. در حین دوران عادی موتور، خط فرمان غیر مستقیم با استفاده از فشار عملکرد سیستم موجب باز نگه داشتن شیر می ­شود. به عبارت دیگر هنگامی که فشار در خط فرمان غیر مستقیم وجود دارد، هیچگونه فشاری پشت موتور اعمال نخواهد شد. انواع شیر کنترل فشار

  • نگه داشتن موتور

  برای نگه داشتن موتور به کمک این شیر، خط فرمان غیر مستقیم به مخزن متصل می­ شود و مسیر تخلیه ­ی موتور توسط شیر ترمزی مسدود می­ شود. در نتیجه به واسطه اینرسی، فشار در خروجی موتور افزایش یافته که منجر به کاهش سرعت موتور می­ گردد. در این مرحله خط فرمان مستقیم سبب باز شدن مسیر تخلیه می ­شود. انواع شیر کنترل فشار

بیان دیگر

به بیانی دیگر می ­توان چنین گفت، شیر ترمزی فشار ورود و خروج هیدروموتور را شناسایی می ­کند. در صورتی که فشار در خروجی کمتر از ورودی باشد به سیال اجازه خروج می­ دهد. عملکرد موتور در این حالت طبیعی است. ولی مادامی که فشار در مسیر خروجی بیشتر از فشار در مسیر ورودی باشد، سوپاپ ترمز مسیر را کمی می­ بندد تا فشار در مسیر ورودی افزایش یابد و حرکت هیدرومتر تحت کنترل باقی بماند.   انواع شیر کنترل فشار

1 پاسخ

یک دیدگاه بگذارید

فروش انواع بلبرینگ

لینیر موشن ها

فروش انواع زنجیر صنعتی

انواع تسمه

روانکارهای صنعتی