این محتوا صرفا آموزشی است.
دریچه کامپوزیتیFRP/GRP از دیگر محصولات کامپوزیتی این شرکت می باشد که به دو صورت قالبی با توجه به سفارش مشتری یا از گریتینگ و نبشی ساخته و متناسب با ابعاد مورد نیاز خریدار به دو صورت پوشش دار و یا غیر پوشش دار تولید می شود. پوشش دریچه ها می توانند به دو صورت فریم دار ˓ لولا دار و یا بدون فریم و لولا نیز باشند.
اخیرا از کامپوزیت ها به علت ویژگی های منحصر به فردی که دارند در تولید دریچه های مختلف نظیر منهول ها هم استفاده می شود. در ادامه بیشتر در اینباره صحبت خواهیم کرد.
همانطور که می دانید در سطح شهرها و اماکن مختلف تجاری، اداری و مسکونی انواع و اقسام دریچه ها نظیر دریچه های فاضلاب، کنتورهای آب، دریچه های آتشنشانی و دریچه های مربوط به تاسیسات مخابرات وجود دارد. این دریچه ها عموما در شرایط مختلف آب و هوایی و محیط های مختلف اسیدی قرار می گیرند از این رو جنس و کیفیت ساخت دریچه ها یکی از مهم ترین فاکتورهای تولید آنها به حساب می آید. از دیگر فاکتورهای مهم در تولید دریچه ها می توان به مواردی همچون زیبایی، مقاومت و استحکام کافی، طول عمر بالا و ترجیحا سبک و قابل حمل بودن آنها اشاره کرد. از این رو میتوان کامپوزیت ها را یکی از بهترین مواد اولیه در تولید انواع مختلف دریچه ها دانست چرا که می توانند تمامی خواسته های ما را بر خلاف فلزاتی نظیر آهن و فولاد برآورده کنند. در ادامه به بیان ویژگی ها و مزایایی که منجر به انتخاب کامپوزیت ها شده است، خواهیم پرداخت.
ویژگی هایی که منجر به رشد سریع به کارگیری دریچه های کامپوزیتی در برابر دریچه های رایج فلزی می شود را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
برای تولید کامپوزیت هایی که مناسب به کارگیری در فرآیند تولید دریچه کامپوزیتی باشد، از الیاف سیلیس، الیاف کربنات کلسیم، پیگمنت های رنگی، پروکساید و رزین های پلی استر غیر اشباع استفاده می شود. همانطور که گفته شد، میتوان دریچه ها را برای تحمل فشارهای مختلف طراحی و تولید نمود، این کار به وسیله تغییر نوع الیاف ها و درصد آنها در کامپوزیت مربوطه اتفاق می افتد.
دریچه کامپوزیتی عموما به روش Bulk Moulding Compound) BMC) تولید می شوند. این روش ترکیبی از خانواده گرما سخت های تقویت شده با الیاف شیشه هستند که طول الیاف شیشه در آنها در رنج 4 تا 12 میلیمتر و درصد آنها در کامپوزیت نهایی بین 10 الی 20 درصد است که با افزایش این درصد، تحمل آنها در برابر فشارهای اعمالی افزایش و در نتیجه مقاومت نهایی دریچه نیز افزایش پیدا می کند. این روش در سه مرحله کلی تهیه خمیر BMC، تولید قطعه قالب گیری و عملیات نهایی انجام می شود.
با توجه به افزایش روز افزون سطح کیفی زندگی در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه نظیر ایران، می توان انتظار داشت که در آینده ای نه چندان دور با دریچه های فلزی و بتنی خداحافظی خواهیم کرد و تمام دریچه های جدید از مواد کامپوزیتی تولید خواهند شد.