دفتر تهران : ۰۲۱۹۱۰۹۰۰۸۳ دفتر اصفهان : ۰۳۱۳۲۳۶۸۰۸۳
Info@Pinion.ir
دفتر تهران : ۰۲۱۹۱۰۹۰۰۸۳ دفتر اصفهان : ۰۳۱۳۲۳۶۸۰۸۳
Info@Pinion.ir
خرید مطمئن
گواهی اصالت کالا
انتخاب صحیح
قیمت رقابتی کالا
مشاوره مهندسی
کارشناسان مجرب

*صرفا آموزشی* ( این محتوا صرفا جنبه آموزشی دارد ) *صرفا آموزشی*

پیچ متری

یک پیچ متری، که بعضی­ها آن را با عنوان استاد (Stud) می ­شناسند، یک میله با طول­های متفاوت می­باشد که هر دور سر آن یا تمام آن رزوه شده است. هدف اصلی از تولید این قبیل پیچ­ها برای کاربرد در مکان­هایی است که نیروی کششی وارده را می­خواهیم مهار کنیم. در بعضی از بازارهای خارج از کشور این پیچ را با عنوان تمام رزوه (All-Thread) شناخته می­ شود.

ساخت پیچ متری

برای تولید این نوع پیچ­ ها ابتدا میل گردهای ساده (یا همان مفتول) با جنس­های متفاوت تولید شده سپس با توجه به نوع کاربرد میله گردها را دو سر رزوه و یا تمام رزوه می ­کنند. این پیچ­ها پس از تولید به دو صورت در بازار عرضه می ­شود، یا به صورت ساده و خود رنگ و یا با آبکاری گالوانیزه، و معمولا از جنس آهن از کلاس 5.6 ساخته و عرضه می­ شود. با توجه به اینکه مقاومت کششی (تنسایل) پیچ­های آهنی 500 مگا پاسکال می­ باشد، در حالی که پیچ­ های متری استیل که در طول­های متفاوتی (1 متر، 2 متر و 3 متر) در بازار عرضه می­ شوند دارای مقاومت کششی (تنسایل) 700 مگا پاسکال هستند.

کاربرد پیچ متری فراگیری بسیاری همچون انکر بولت­ها ندارد. بیشتر کاربرد پیچ ­های متری در صنایع تهویه مطبوع و اتصالات مربوط به کانال ­ها می­ باشد.

نصب پیچ های متری

نحوه نصب این گونه پیچ­ ها همانند ظاهرشان ساده می­ باشد. ابتدا می­بایست یک سر این پیچ متری را به عنوان پایه در محل نصب (برای مثال در یک سطح دیوار یا سقف) توسط یک مهره محکم کرده و طرف دیگر را با عبور دادن از سوراخ درون جسم (برای مثال کانال) توسط مهره ه­ای یکسان بسته و محکم می­ شود. البته برای سفت و محکم کردن این قبیل پیچ­ ها می ­بایست از آچار اهم استفاده شود و به مقدار استاندارد مهره را بر روی پیچ متری محکم کرد. دلیل استفاده از پیچ متری در کانال­ ها و جاهایی از همین قبیل، این است که می­ توان با جا­به­ جا کردن پیچ در طول خود (به دلیل یکسان بودن قطر پیچ در تمام طول آن) ارتفاع و یا طول اتصال را تغییر داد و تنظیم نمود.

تفاوت پیچ متری با استاد بولت

خیلی ­ها فکر می ­کنند که به دلیل ظاهر تقریبا مشابه پیچ متری با استاد بولت، کاربرد و موارد مصرف آن تفاوت چندانی ندارد. در صورتی که این تصوری کاملا اشتباه می­ باشد. درست است که هر دو آن­ها  از میله گردهای رزوه شده تولید می­ شوند، اما استانداردهای تولید و نحوه نصب و مصرف آن­ها کاملا متفاوت می­ باشد. به دلیل کاربرد پیچ­های متری به عنوان بست نگهدارنده، برای تولید آن­ها از میله گردهای آهنی با گریدهای پایین استفاده می­ شود، این در حالی است که برای تولید استاد بولت ­ها از فولادهای با گریدهای بسیار بالاتری (برای مثال B16 و B7) تولید می ­شوند.

دلیل استفاده ازین قبیل گریدها برای استاد بولت­ ها، کاربرد آن­ها در صنایع پتروشیمی و دماهای بالای 450 درجه سانتی گراد می­ باشد. علاوه بر تفاوت در تنش کششی و سختی، استاندارد ساخت استاد بولت A193 می ­باشد که یک استاندارد آمریکایی بوده و معمولا به صورت اینچی بوده (به منظور استفاده در شیر آلات و لوله ­های صنعتی). اما پیچ ­های متری به صورت میلیمتری (متریک) به منظور کاربردهای عمومی ساخته می­ شوند.

پیچ متری آهنی

پیچ متری آهنی با توجه به استانداردهای رایج از میله های گرد معمولی با رزوه­ های میلیمتری طبق استانداردهای رایج تولید و عرضه می­ شود. اکثر این پیچ­ ها در بازار به صورت طول­های یک، دو و سه متر موجود می­ باشد. در صورت درخواست مشتریان به دلیل پروسه سریع و کوتاه این قبیل پیچ­ ها، پیچ­ هایی با اندازه دلخواه مشتریان در کمترین زمان قابل تولید می ­باشد. پیچ متری آهنی، عموما به صورت سیاه (خود رنگ) یا با آبکاری و گالوانیزه عرضه می­گردد.

پیچ متری فولاد ضد زنگ (استنلس استیل)

کاربرد این نوع از پیچ­های متری در اتصالات سقف و شیروانی در مناطقی دارای رطوبت بالا بسیار مفید می­ باشد. در بازار به طور معمول این پیچ ­ها با جنس ­های فولادهای 304 و 316 تحت نام­های عمومی A4 و A2 با دنده متریک و طول­های معمولی یک، دو و سه متر عرضه می­ شود.

توان (مقاومت) کششی و تسلیم

مقاومت یا توان کششی مجاز برای یک میله گرد رزوه شده (پیچ متری) که تضعیف نشده باشد (سالم و قبلا تحت بار قرار نگرفته) به صورت زیر بیان می­ شود. این معادله توسط مرکز پژوهشی ساختار استیل در آمریکا (AISC- American Institute of Steel Construction) ارائه شده است:

در این معادله d قطر اسمی (نامی) و Fu مقاومت کششی نهایی با توجه به جنس پیچ می­ باشد.

تنش کششی مجاز برای یک میله گرد رزوه شده به صورت زیر می­ باشد:

در معادله بالا ds همان قطر ساق میله است و Fy مقدار نهایی تنش تسلیم با توجه به جنس پیچ می­ باشد.

کلاس­ های مختلف پیچ­ های متری

­در تولیدات استاندارد انتهای پیچ ­های متری با رنگ­ هایی که هر کدام معنای متفاوتی دارد، کد گذاری می ­شود. این رنگ­ها بیان کننده استاندارد ساخت پیچ و جنس پیچ متری م ی­باشد. کد گذاری رنگ­ها به صورت زیر می­باشد:

بدون رنگ: کلاس 4.6 (مقاومت کششی برابر 400 نیوتن بر میلیمتر مربع، تنش تسلیم 240 نیوتن بر میلیمتر مربع)

رنگ زرد: کلاس 8.8 (مقاومت کششی برابر 800 نیوتن بر میلیمتر مربع، تنش تسلیم 640 نیوتن بر میلیمتر مربع)

رنگ سبز: فولاد ضد زنگ A2 (304)

رنگ قرمز: فولاد ضد زنگ A4 (316)

رنگ سفید: کلاس 10.9 (مقاومت کششی برابر 1000 نیوتن بر میلیمتر مربع، تنش تسلیم 900 نیوتن بر میلی متر مربع)

یک دیدگاه بگذارید

فروش انواع بلبرینگ

لینیر موشن ها

فروش انواع زنجیر صنعتی

انواع تسمه

روانکارهای صنعتی