دفتر تهران : ۰۲۱۹۱۰۹۰۰۸۳ دفتر اصفهان : ۰۳۱۳۲۳۶۸۰۸۳
Info@Pinion.ir
دفتر تهران : ۰۲۱۹۱۰۹۰۰۸۳ دفتر اصفهان : ۰۳۱۳۲۳۶۸۰۸۳
Info@Pinion.ir
خرید مطمئن
گواهی اصالت کالا
انتخاب صحیح
قیمت رقابتی کالا
مشاوره مهندسی
کارشناسان مجرب
شرکت فنی مهندسی و بازرگانی پینیون نمایندگی فروش انواع کنتاکتور

عاملیت فروش کنتاکتور

گروه بازرگانی پینیون عاملیت فروش کنتاکتور در مدل های با توان و ولتاژهای مختلف از برند های معتبر (ABB ،SCHNEIDER ،LS ،AEG ،Hyundai) و با کیفیت بالا با ارائه گواهی ضمانت اصالت کالا می باشد. برای سفارش خرید کنتاکتور، کافیست فرم سفارش محصول را تکمیل کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.

گواهی اصالت کالا برای فروش محصولات اورجینال صنعتی
پینیون نمایندگی فروش انواع قطعات برق و الکترونیک
با خرید از گروه پینیون می توانید از خدمات پشتیبانی ما استفاده کنید

جهت راه اندازی و تأمین انرژی الکتریکی موردنیاز مراکز اقتصادی و تجهیزات برقی کارخانه های صنعتی از مدارهای کنترل و مدارهای فرمان الکتریکی استفاده می‌گردد. در این مدارها وسایل و تجهیزات مختلفی به کار می‌رود که مهم‌ترین آن‌ها، کنتاکتورها یا کلیدهای مغناطیسی هستند. اما چقدر با کنتاکتورها، کاربرد، انواع و نحوه کارکرد آن ها آشنایی دارید؟ در مورد برترین برندهای کنتاکتور چه می‌دانید؟ آیا می‌دانید که برای انتخاب یک کنتاکتور مناسب، باید چه فاکتورهایی را مدنظر قرار دهیم؟ در ادامه با پینیون همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را دریابید:

کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور یکی از ارکان مهم مدارهای قدرت و در اصل، یک کلید ساده سه فاز یا یک سوئیچینگ الکتریکی است که جهت تغییر اتصال یا قطع و وصل مدارهای الکتریکی با توان و قدرت بالا به کار می‌رود. در واقع کنتاکتورها به دلیل توانایی خود در اداره جریان های بیش از 5000 آمپر و قدرت بالای 100 کیلو وات شناخته شده‌اند. کنتاکتورها معمولاً با موتورهای بزرگ که در صنایع عظیم برای چندین منظور استفاده می‌شوند مورد استفاده قرار می گیرند و از موتورها در برابر اضافه بار و اضافه جریان محافظت می‌کنند.

تفاوت کنتاکتور و رله

تفاوت کنتاکتور و رله

کنتاکتور و رله هر دو جزء سوئیچ های الکترومغناطیسی دسته بندی می‌شوند و کنتاکتور در واقع نوعی رله خاص است با این تفاوت که:

  • کنتاکتور در کاربردهایی با ظرفیت حمل جریان بیشتر به کار می‌روند، در حالی که از رله برای کاربردهایی با جریان کمتر استفاده می‌شود. پس در یک عبارت خلاصه، تفاوت بین کنتاکتور و رله در توانایی کنتاکتور برای کنترل و سوئیچینگ ولتاژ و جریان های بالاتر است.
  • کنتاکتورها در مقابل اضافه بار و اضافه جریان مقاوم تر از رله ها هستند.
  • کنتاکتور در مدار قدرت و رله در مدار فرمان استفاده میگردد و به نوعی قطعه واسط محسوب می‌گردد.
  • رله ها و سوئیچ‌های معمولی به طور غیر مستقیم به مدار متصل می شوند اما کنتاکتورها مستقیماً به مدار وصل می شوند.
  • بر خلاف رله‌ها، کنتاکتورها برای کنترل و کاهش قوس تولید شده در هنگام قطع جریان موتورهای سنگین طراحی گشته‌اند.
  • کنتاکتورها معمولاً بزرگتر و سنگین تر از رله های کنترل هستند.

برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه کارکرد رله به صفحه فروش رله مراجعه فرمایید.

کاربرد کنتاکتور

کاربرد کنتاکتورها

کنتاکتورها معمولاً برای کنترل تجهیزات و جریان های پر قدرت از جمله: الکتروموتورها، تأسیسات نورپردازی و مدارات روشنایی، تجهیزات و ماشین آلات کارخانه‌ای، سیستم های گرمایشی، بانک های خازنی، تبخیر کننده‌های حرارتی، بارهای الکتریکی و… استفاده می‌شوند. متداول‌ترین حوزه کاربردی کنتاکتور، بارهای جریان بالاست. از طرفی جریان موتورهای سنگین به هنگام قطع، قوس ایجاد می‌کنند. این قوس ها را می‌توان با استفاده از یک کنتاکتور کاهش داده و کنترل نمود. کنتاکتورها همچنین می‌توانند به عنوان یک استارتر مغناطیسی نیز عمل کنند. استارتر مغناطیسی دستگاهی است که برای تأمین نیرو و توان موتورهای الکتریکی طراحی شده است. این دستگاه شامل یک کنتاکتور به عنوان یک عنصر اساسی است و در عین حال در مقابل قطع برق، کسر ولتاژ و اضافه بار از موتور محافظت به عمل می‌آورد.

علت استفاده از کنتاکتورها چیست؟

کنتاکتورها به واسطه یک ولتاژ و جریان پایین، امکان قطع و وصل یک مدار قدرت با توان و جریان بالا را فراهم می‌سازند، یعنی هنگامی که یک جریان ورودی کوچک به کنتاکتور اعمال می‌گردد، کنتاکتور تحث تأثیر جریان، کلید داخلی خود را در حالت روشن قرار می‌دهد و هنگام قطع جریان، کنتاکتور و کلید داخلی آن قطع می‌گردند. بنابراین این ویژگی، این امکان را برای آنها فراهم می‌کند تا بارهای با قدرت بالاتر را برای هزاران مدار قطع و وصل کنند.

از طرف دیگر، کنتاکتورها دارای درجه کنتاکت بسیار بالا تا صدها آمپر هستند و معمولاً برای کار با 600 ولت AC ظرفیت دارند. کنتاکتورها به راحتی قابل نصب هستند و از نظر ابعادی کم حجم هستند. اندازه فیزیکی کنتاکتورها از ابعاد کوچک دستی تا ابعادی به پهنای تقریبی یک یارد متغیر است. کنتاکورها می‌توانند طیف وسیعی از جریان های شکست (breaking current) از چند آمپر تا هزاران آمپر و از 24 ولت DC تا هزاران کیلوولت را در برگیرند. استفاده از کنتاکتور موجب ایجاد یک سطح ایزوله در برابر جریان های الکتریکی زیاد وابسته به برنامه‌ها شده و از کارگران و تجهیزات محافظت می‌کند.

انواع کنتاکتور

انواع کنتاکتور

انواع مختلفی از کنتاکتورها وجود دارد که هر نوع ویژگی ها، قابلیت ها و کاربردهای خاص خود را دارد و بسته به نوع مدار و نوع بار آن تعیین می‌گردد. که از جمله این کنتاکتورها می‌توان به کنتاتورهای خازنی، کنتاکتورهای مغناطیسی، کنتاکتورهای خلاء، کنتاکتورهای جیوه‌ای و… اشاره کرد.

گروه پینیون در حوضه کنتاکتور های خازنی نیز فعالیت دارد. برای اطلاعات بیشتر به صفحه فروش کنتاکتور خازنی مراجعه فرمایید.

کنتاکتورهای تک‌ فاز و سه فاز

کنتاکتور سه فاز یک وسیله الکترونیکی است که برای قطع و وصل مدار قدرت در یک بار سه فاز استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها هنگامی مورد استفاده قرار می‌گیرند که میزان ولتاژ بار بیش از توان انتقال یک رله مکانیکی باشد. کنتاکتورهای سه فاز 3 پُل دارد (هر فاز یک پُل)، در حالی که کنتاکتورهای تک فاز دارای 1 یا 2 پُل هستند،

کنتاکتور 3 فاز

عموماً کنتاکتورها برای سیستم ها و مصرف کننده های سه فاز طراحی گشته اند و در برق تک فاز هم بیشتر از کنتاکتور‌های سه فاز که دارای سه ورودی و سه خروجی هستند، استفاده می‌گردد. اما اگر نیاز به استفاده از کنتاکتور برای برق تک فاز باشد، کار دشواری نیست، فقط کافیست تا سه ورودی را به هم جامپر کرده و هر سه خروجی را نیز به هم انشعاب داده و یک سیم خروجی از آن خارج نماییم. به این ترتیب، یک ورودی و یک خروجی خواهیم داشت.

ورودی و خروجی کنتاکتور

نحوه انتخاب و خرید کنتاکتور

کنتاکتورها، با توجه به نوع موتور، نوع بار و شرايط کار، از قدرت و جریان عبوری مشخصی برای ولتاژهای مختلف برخوردارند. بنابراين، بايد به مشخصات کنتاکتور و مشخصات مصرف کننده توجه کافى نموده و انتخاب کنتاکتور را منطبق بر مشخصات و الزامات موردنياز قرار دهیم و کنتاکتوری انتخاب نماییم که کنتاکت های آن ظرفیت تحمل جریان های عبوری مربوطه را داشته باشند، در این خصوص برای انتخاب یک کنتاکتور مناسب می‌توان از جدول های زیر کمک گرفت.

جدول طبقه بندی کنتاکتورها بر اساس نوع جریان و موارد کاربرد آن ها
نوع جریان استاندارد و طبقه بندی کنتاکتور موارد استفاده
AC AC1 بار اهمی، بار غیرالقائی یا القائی ضعیف، هیتر برقی با ضریب توان 95%
AC2 برای راه اندازی موتورهای آسنکرون با روتور سیم پیچی شده، بدون ترمز و جریان مخالف (جریان راه اندازی بستگی به مقاومت مدار روتور دارد)
AC2’ برای راه اندازی موتور آسنکرون با روتور سیم پیچی شده،  با ترمز و جریان مخالف
AC3 برای راه اندازی موتور آسنکرون با روتور قفسه‌ای، هنگام قطع جریان نامی از کنتاکت‌های کنتاکتور عبور می کند، تحمل جریان راه اندازی 5 تا 7 برابر جریان نامی
AC4 برای راه اندازی موتور آسنکرون با روتور قفسه ای با به کار بردن ترمز جریان مخالف، تغییر جهت گردش الکتروموتور دارای روتور قفسه ای، با تعداد دفعات قطع و وصل زمانی اندک
AC5 کنتاکتور کمکی فرمان بدون داشتن کنتاکت قدرت و سیم پیچ مغناطیسی، قابل استفاده فقط در مدارات فرمان
DC DC1 بار اهمی، بار غیرالقائی یا القائی ضعیف، هیتر برقی با ضریب توان 95%
DC2 جهت راه اندازی موتور شنت، قطع موتور در طول کار
DC3 جهت راه اندازی موتور شنت با تعداد دفعات قطع و وصل زیاد در فواصل زمانی اندک، مدار ترمز
DC4 راه اندازی موتور سری، قطع موتور در طول کار
DC5 راه اندازی موتور سری با تعداد دفعات قطع و وصل زمانی اندک، تغییر جهت گردش موتور و ترمز
DC11 کنتاکتور کمکی فرمان بدون داشتن کنتاکت قدرت و سیم پیچ مغناطیسی، قابل استفاده فقط در مدارات فرمان

راه اندازی مدارهای الکتریکی به دو روش مستقیم و یا ستاره_ مثلث، انجام می‌گیرد که به واسطه تفاوت جریان راه اندازی موتور در این دو روش، در قسمت ذیل، جداول مجزایی برای انتخاب کنتاکتور مناسب با توجه به شیوه راه اندازی انتخاب می‌گردد:

جدول انتخاب کنتاکتور برای موتورهایی که به صورت مستقیم راه اندازی می‌شوند  
جریان کنتاکتور ولتاژ 380 ولت ولتاژ 220 تا 240 ولت
A HP KW HP KW
9 0/5 0/37    
9 0/75 0/55 0/5 0/37
9 1 0/75    
9 1/5 1/1 0/75 0/55
9 2 1/5 1 0/75
9 3 2/2 1/5 1/1
9 4 3 2 1/5
9        
16 5/5 4 3 2/2
16 7/5 5/5 4 3
16 10 7/5 5/5 4
16        
25 13/5 10 7/5 5/5
25 15 11    
40 20 15 10 7/5
40 25 18/5 13/5 10
40     15 11
63 30 22    
63     20 15
63 40 30 25 18.5
63        
80 50 37 30 22
125 60 45    
125 75 55 40 30

 

جدول انتخاب کنتاکتور برای موتورهایی که به صورت ستاره _مثلث راه اندازی می‌شوند  
جریان کنتاکتور ولتاژ 380 ولت ولتاژ 220 تا 240 ولت
A HP KW HP KW
12 10 5/7 5/5 4
12        
12 5/13 10 5/7 5/5
16 15 11    
16 20 15 10 5/7
25 25 5/18 5/13 10
25     15 11
25        
40 30 22    
40     20 15
40 40 30 25 5/18
40        
40        
63 50 37 30 22
63        
63 60 45    
63 75 55 40 30
80     50 37
125 100 75 60 45
125        
125 125 90 75 55

عوامل موثر بر قیمت کنتاکتور

در قیمت کنتاکتور عوامل متعددی دخیل هستند از جمله:

  • تحریم های بین المللی
  • نوسانات ارز و دلار
  • نوع کنتاکتور
  • نوع برند تولیدکننده کنتاکتور
  • نوع کاربرد
  • کیفیت و متریال ساخت
  • مقدار توان قابل انتقال
  • حداکثر ولتاژ و جریان سوئیچینگ
  • وجود لوازم جانبی در کنتاکتور (کنتاکت کمکی، تایمر الکتریکی، اینترلاکت مکانیکی و …).
  • و…

برندهای مطرح تولید کنتاکتور

برند زیمنس (Siemens)

کنتاکتور‌های آلمانی برند زیمنس، به واسطه کارایی مطمئن، انعطاف پذیری، کیفیت، و عمر مفید بالا در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دسته از کنتاکتورها قابل تطبیق با تمام شرایط آب و هوایی بوده و تمامی تجهیزات و مولفه های جانبی آنها برای تمام مدل ها قابل استفاده است و برحسب استاندارد 50274 EN نسبت به تماس دست ایمن هستند. این مزایا سبب شده تا با وجود بالا بودن قیمت کنتاکتورهای این برند نسبت به سایر برندها، همچنان مورد توجه مشتریان خود واقع شوند.

برند اشنایدر (Schneider)

کنتاکتورهای ساخت فرانسه اشنایدر یکی از گزینه‌های معتبر کنتاکتور جهت خرید محسوب می‌شوند. کنتاکتورهای شرکت اشنایدر با توجه به نوع کاربرد و قابلیت‌های آن در 6 سری (سری A، سری B، سریC ، سری  D و سری F) تولید می‌شوند. از جمله ویژگی های برتر برند اشنایدر نسبت به سایر رقبا، قیمت مناسب، کارایی و کیفیت بالای آنهاست. در بین سری های برند اشنایدر، کنتاکتورهای سری D و سپس سری E بیشترین کاربرد را دارند و در بازار ایران نیز این دو سری بیشتر عرضه می‌گردد.

برند سیگما (Sigma)

 کمپانی سیگما تولید کننده ترکیه ای کنتاکتور و تمام قطعات سوئیچینگ با ولتاژ پایین و مطابق با استاندارد تضمین کیفیت ISO 9001 است. کنتاکتورهای کم مصرف و ولتاژ پایین سیگما، برای کنترل از راه دور و محافظت از موتورهای برقی و سایر بارهای الکتریکی مانند لامپ ها، خازن ها، ترانسفورماتورها، پمپ ها و غیره که دارای قدرت اسمی تا 75 کیلو وات هستند، استفاده می شوند. طراحی کم حجم و کارآمد، قیمت اقتصادی مناسب، قابلیت نصب بر روی جعبه های ریلی استاندارد (Din-rail) و … از ویژگی‌های بارز کنتاکتورهای برند سیگماست.

برای هر چه بهتر شدن پینیون در ارائه خدمات و اطلاعات لطفا دیدگاه و امتیاز خود را وارد کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

یک دیدگاه بگذارید