Info@Pinion.ir
Info@Pinion.ir
خرید مطمئن
گواهی اصالت کالا
انتخاب صحیح
قیمت رقابتی کالا
مشاوره مهندسی
کارشناسان مجرب
نمایندگی و فروش انواع نمایشگر های صنعتی

HMI (اچ ام آی)

HMI سر واژگان عبارت Human Machine Interface می باشد. این قطعات نمایشگر های صنعتی هستند که در بعضی از دستگاه­ های الکترونیکی به کار برده می شوند و فعل و انفعالات بین انسان و ماشین را مدیریت می ­کنند. این نوع واسط هم سخت افزاری است و هم نرم افزاری، به این ترتیب امکان تبدیل ورودی­ های کاربر به سیگنال الکتریکی برای ماشین را فراهم می­کند که در نتیجه آن عمل دلخواه کاربر صورت می­ گیرد. گروه پینیون یک گروه خلاق و حرفه ای است که در زمینه تامین و فروش انواع HMI فعالیت می کند. ضمانت اصالت کالا و ارائه خدمات پس از فروش، تمایز ما با دیگر فروشندگان این قطعه است. شما عزیزان می توانید برای مشاوره و یا استعلام قیمت با شماره های درج شده تماس بگیرید و یا از طریق فرم ثبت سفارش اچ ام ای، محصول خود را سفارش دهید و در کوتاه ترین زمان ممکن آن را تحویل بگیرید.

گواهی اصالت کالا برای فروش محصولات اورجینال صنعتی
فروش قطعات برق و الکترونیک در گروه فنی مهندسی و بازرگانی پینیون
با خرید از گروه پینیون می توانید از خدمات پشتیبانی ما استفاده کنید

HMI برای صنایع متفاوتی چون الکترونیک، سرگرمی­، ارتش، پزشکی و غیره کاربرد دارند. این واسط­ ها به یکپارچکی و یکنواختی کار انسان و ماشین در سیستم­ های تکنولوژیکی پیچیده کمک می کنند. اچ ام ای نرم افزاری، اغلب بر روی سخت افزارهایی مانند: ترمینال واسط اپراتور (Operator Interface Terminal)، کامپیوترهای شخصی جاساز شده (Embedded PC) و یا سخت افزار PC اجرا می ­شوند. گاهی انتخاب سخت افزار، توسعه نرم افزار را ساده ­تر می­ کند.

در صورتی که تمایل دارید در مورد PLC اطلاعات بیش تری کسب کنید به برگه PLC مراجعه کنید.

معرفی و نمایش HMI در قطعات الکترونیکی

تعاریف گسترده ای از HMI وجود دارد. به طور کلی به هر ابزاری که با یک صفحه نمایش گرافیکی امکان ارتباط انسان با سیستم و کنترل آن را فراهم می کند؛ HMI گفته می شود. در بسیاری از موارد زمانی که سخت افزار واسط انسان و ماشین برای یک عملکرد مخصوص ساخته می­ شود، نرم افزار آن نیز به صورت پیش فرض برای آن سخت افزار ارائه می­ شود. در ادامه فروشنده ­های این ابزار برای بهبود محصولات خود نسخه ­های جدید نرم افزاری متناسب با آن سخت افزار را ارائه می ­دهند. نرم افزار­های واسط انسان و ماشین محرک نرم افزارها هستند. واسط ­های انسان-ماشین همچنین با نام­ هایی چون MMI، CHI و HCI شناخته می­ شوند.

برای شناخت و اطلاع از انواع قطعات صنعتی به صفحه اتوماسیون صنعتی برق مراجعه فرمایید.

انواع واسط ­های انسان-ماشین

واسط ­­های انسان-ماشین اساساً در دو نوع موجود هستند:

  • واسط ­های انسان به ماشین (HMI):

به واسط­ هایی اتلاق می ­شود که داده ­ها و اعمال انسان را به صورت سیگنال ­های قابل درک برای ماشین تبدیل می­کنند.

  • واسط­ های ماشین به انسان:

این واسط ­ها اطلاعات سیستم و سیگنال­ های ارسالی آن را به صورت قابل درک برای انسان تبدیل و به او نمایش می­دهد.

این واسط ­ها شامل سنسورهای حرکتی، کیبوردها و تمامی دستگاه ­های خارجی مشابه هستند. واسط­ های تشخیص صدا و هر نوع ابزاری که اطلاعات گرما، نور، صدا و تمامی حالت ­های فیزیکی و حرکتی را به داده برای ماشین تبدیل می­ کنند؛ بخشی از واسط­ های انسان و ماشین به شمار می­ آیند.

با وجود اینکه تکنولوژی HMI به عنوان یک حوزه مستقل در نظر گرفته شده است. این تکنولوژی می ­تواند به عنوان یک تنظیم کننده در باقی تکنولوژی ­ها استفاده شود. اساس ساخت واسط­ های انسان  به ماشین به طور گسترده وابسته به شناخت قابلیت­ های رفتاری، ذهنی و تشخیصی انسان است. به عبارت دیگر ارگونومی اصول اولیه ساخت واسط ­های انسان-ماشین را تشکیل می ­دهد. علاوه بر انجام اعمال با کارایی بهتر، اچ ام ای به عنوان یک واسط­ انسان به ماشین، قابلیت­ هایی چون افزایش تجربه و یادگیری را نیز برای کاربران به همراه می­ آورند.

کابرد HMI (واسط انسان به ماشین)

واسط ­های انسان ماشین برای بسیاری از فعالیت ­های موجود در ارتباط به انسان و ماشین و در تمامی حوزه­ های فعالیتی انسان کاربرد دارند. چند مورد از کاربرد­­های HMI در تنظیمات صنعتی در ادامه ذکر شده اند:

  • نمایش داده های مجازی
  • نظارت بر KPI ها
  • دنبال کردن روند،زمان و برچسب های تولید
  • نظارت بر ورودی و خروجی های ماشین ها

تکنولوژی HMI در بسیاری ار سازمان­ای صنعتی و تعداد عظیمی از کمپانی ­ها برای تعامل با ماشین آلات و بهینه سازی فرآیند­های صنعتی کاربرد دارند. کابرد­های صنعتی واسط­ های انسان به ماشین به شرح زیر هستند:

انرژی  نفت و گاز  حمل و نقل
غذا و نوشیدنی نیرو آب و فاضلاب
تولیدات  بازیافت  و بسیاری دیگر….

یکی از نقش­ هایی که بیشترین تعامل را با واسط­ های کاربری دارند. اپراتورها، جمع­ کننده­­­ های سیستم­ ها  و مهندسان (مخصوصاً مهندسان کنترل سیستم) هستند. HMI یک منبع ضروری برای متخصصانی که از آنها برای بررسی و نظارت بر فرآیندهای تشخیص مشکلات و مجازی سازی داده ه­ا استفاده می­ کنند، به شمار می­ آیند.

روند توسعه تکنولوژی HMI

در دهه های گذشته تغییر در کسب و کارها موجب تغییر و توسعه فناوری اچ ام ای شده است. این واسط­ های مدرن قابلیت­ ها و فرصت­ های زیادی برای ارتباط و تحلیل تجهیزات ایجاد کرده­ اند. با گذشت زمان حرکت کابران و اپراتور­ها به سمت واسط­­ های با عملکرد بالا افزایش یافته است. توجه به شاخص­های بحرانی و ضروری در واسط ­ها، یک متد طراحی برای رسیدن به سرعت مطمئن و فعل و انفعالات مؤثر بوده است. این تکنیک ­های طراحی به ناظر برای مشاهده و پاسخگویی به مشکلات کمک می ­کنند و امکان اخذ تصمیم به بهترین نحو را فراهم می ­آورند. از جمله شاخصی های عملکرد HMI ها، سادگی و همچنین عاری بودن از هرگونه مشکل در تصاویر و کنترل آن ها است. المان های دیگر طراحی مانند رنگ، سایز و جایگذاری برای بهینه کردن آن برای کاربران بسته به نوع کاربرد هم از دیگر ویژگی های این قطعات الکترونیکی است.

HMI، صفحه ­های لمسی و ابزار موبایل

صفحه­ های لمسی و واسط ­های موبایل دو نمونه از پیشرفت­ های تکنولوژیکی هستند. که همزمان با ظهور تلفن ­­های هوشمند گسترش­ یافته اند. به جای کلید­ها و دکمه های فشاری، واسط ­های انسان-ماشین پیشرفته شده­ اند و به اپراتور اجازه می ­دهند با فشار دادن و یا لمس فیزیکی صفحه نمایش به کنترل مورد نظر خود دست یابند. صفحه های لمسی زمانی که با واسط ­های کابری که از طریق واسط­ های وب بیس و یا نرم افزارها توسعه، استفاده می ­شوند. اهمیتشان بیشتر خواهد شد. واسط ­های انسان-ماشین تلفن­­ های همراه مزیت­ های فراوانی ارائه می­ کنند که از جمله آن می­ توان یه دسترسی سریع به اطلاعات و همچنین نظارت از راه دور اشاره کرد.  

 

اچ ام آی و استفاده از گوشی های هوشمند لمسی و صفحات لمسی

HMI لبه شبکه و ابر

نیاز به این واسط ­ها نیز زیاد است زیرا­ آن­ها به اپراتور اجازه دسترسی به داده ­ها و مجازی سازی را می ­دهند. به علاوه این خیلی معمول است که از یک مکان محلی و از طریق یک واسط انسان-ماشین محلی داده­ا به ابر ارسال شوند که می­توان در هر مکان و از راه دور به آن دسترسی پیدا کرد. در حالی که قابلیت ­های کنترل در محل همچنان حفظ خواهد شد.

نگاهی به آینده HMI ها

در حقیقت مهندسان در جستجوی راه­هایی برای تحقق واقعیت افزوده و واقعیت مجازی برای تجسم عملکرد­های تولید هستند. همانطور که داد­ها در زمینه تولید به طور فراینده­ای نقش اساسی ایفا می­ کنند به نظر می ­رسد برای واسط­ های انسان-ماشین آینده روشنی در پیش است. ممکن است این تکنولوژی راه دوری در پیش داشته باشد، اما پتانسیل رشد آن تقریباً بی حد و حصر است.

آینده استفاده از HMI در تکنولوژی های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

نمایش بیشتر

برای هر چه بهتر شدن پینیون در ارائه خدمات و اطلاعات لطفا دیدگاه و امتیاز خود را وارد کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

یک دیدگاه بگذارید