بلبرینگ کف گرد نمونه ای از انواع بیرینگ های دوار می باشند. مانند سایر انواع بلبرینگ ها در این حالت اجازه چرخش مابین اجزا وجود دارد، اما آنها برای تحمل نیروی محوری خیلی زیاد (موازی با محور شفت) در حین دوران طراحی شده اند.
گروه پینیون در زمینه فروش و بازرگانی انواع بلبرینگ های صنعتی فعالیت دارد.
انواع مختلف بلبرینگ های کف گرد برای تحمل مقدار نیروی مختلفی طراحی شده اند. بیرینگ های کف گرد نسبت به رولبرینگ های کف گرد برای کاربردهایی مورد استفاده قرار می گیرند که نیروی محوری کمتری را باید تحمل کنند. در صورتی که رولبرینگ های کف گرد بشکه ای یا استوانه ای برای مواقعی استفاده می شوند که بار محوری زیاد نیاز است و همین طور برای شفت هایی که هم محور نیستند را پشتیبانی می کنند.
در سرعت های بالاتر این بلبرینگ ها نیازمند روغن کاری می باشند. معمولا، این بلبرینگ ها از دو واشر به عنوان راهگاه تشکیل شده اند که ساچمه ها درون آنها می غلتند. این بلبرینگ ها می توانند برای عملکرد در سرعت های بالاتر اما بارهای کمتر بکار گرفته شوند.
این مدل از دارای ساچمه هایی می باشد که درون حلقه ای قرار گرفته اند و دو واشر بالا و پایین آنها قرار میگیرد. بلبرینگ های کف گرد می توانند در کاربردهایی با نیروی تراست کمتر جایی که نیروی شعایی کمی وجود دارد مورد استفاده قرار بگیرند. واشر های بگار گرفته شه می توانند بصورت تخت و یا شیار دار باشند.
انواع مختلف بلبرینگ های کف گرد با قفسه های فولادی و برنجی تولید می شوند. این نوع بلبرینگ ها در انواع یک ردیفه و دو ردیفه تولید می شوند.
این بلبرینگ ها برای موقعیت دهی محور شافت و تحمل بار وارد شده، فقط از یک طرف مناسب هستند و اصلا نمی توانند بار شعاعی را تحمل کنند.
بلبرینگ کف گرد تک ردیفه از یک واشر با شیار ساچمه، قفسه به همراه ساچمه ها و یک واشر محفظه با شیار ساچمه تشکیل شده است. واشر محفظه بنا به نیاز می تواند به صورت تخت و مسطح و یا قوسی شکل ساخته شود که در حالت دوم در صورتیکه از یک واشر نشیمن گاه نیز استفاده شود، برینگ قادر به تطابق با ناهمراستائی های اولیه شافت خواهد بود. نظربه اینکه بلبرینگ قابل تفکیک شدن است، نصب آنها ساده است.
این بلبرینگ ها قادر به موقعیت دهی محوری شافت و تحمل بار محوری از دو طرف می باشند و مانند نوع یک ردیفه نباید بار شعاعی به آنها اعمال نمود. این بلبرینگ ها شامل یک واشر شافت با دو شیار ساچمه در دو طرف خود، دو سری قفسه و ساچمه و دو واشرمحفظه هستند که همانند نوع قبلی (یک ردیفه) واشرهای محفظه می توانند به صورت مسطح یا قوسی شکل باشند. این نوع بلبرینگ ها نیز قابل تفکیک شدن هستند.
رولربیرینگ های کف گرد از المان های استوانه ای رول، تشکلی شده اند. آنها نسبت به نوع بلبرینگ کف گرد تحمل ظرفیت نیرویی بسیار بیشتری را دارند. در این حالت واشر ها عموما تخت هستند و از نوع شیار دار استفاده نمی شود.