به جرات می توان یکی از مهم ترین دستاوردهای بشر در دهه های اخیر را ابداع کامپوزیت ها دانست. پس از دستیابی بشر به تکنولوژی و فناوری تولید کامپوزیت های مختلف بود که انقلابی در تمام حوزه های ساخت و ساز به وجود آمد. با روی کار آمدن کامپوزیت ها، بسیاری از مواد خام متداول، کاربرد خود را از دست داده و جای خود را به ترکیبات پیشرفته و متفاوت کامپوزیتی داده اند.
کامپوزیت ها همان طور که می دانید، ترکیبی از الیاف (تقویت کننده) با ماتریس (زمینه) است. در این روش می توان با تغییر جنس زمینه، جنس الیاف، درصد الیاف و نوع به کارگیری الیاف، کامپوزیت های متنوعی تولید کرد که هر یک مناسب کاربردی خاص گردد. از این رو میتوان اذعان داشت که کامپوزیت یکی محصول مشترک در بسیاری از زمینه های مهندسی به حساب می آید که به کمک آن می توان انواع و اقسام تجهیزات و سازه ها را بسیار مقاوم تر، ارزان تر، سبک تر، زیباتر و با عمر بسیار بیشتر تولید کرد.
یکی از بزرگترین مصرف کننده های کامپوزیت، صنعت برق می باشد و علت آن را باید در خواص بی نظیر کامپوزیت ها جستجو کرد. برخی از مهمترین خواص و ویژگی های کامپوزیت ها که آن ها را مناسب استفاده در صنعت برق کرده است را در زیر مشاهده می کنید.
تمام موارد فوق به همراه مواردی دیگر، کامپوزیت ها را به عنوان گزینه ای عالی برای ساخت انواع تجهیزات مورد نیاز در صنعت برق از جمله، دکل های برق، پست های برق، تابلوهای برق، جعبه انشعابات برق، کنتاکتورها و کلیدها در مراکز کنترل، مانیتورینگ و توزیع برق معرفی کرده است.
یکی از تجهیزات به نظر ساده ولی بسیار کاربردی در صنعت برق، تابلو برق ها می باشند. تابلو برق ها بایستی مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی مختلف از جمله باران و اشعه ماورا بنفش داشته باشند و از طرفی در طی گذر زمان دچار خوردگی نشوند. از این رو باید از مواد اولیه با کیفیتی برای ساخت این تجهیزات استفاده کرد که آن هم مستلزم پرداخت هزینه اضافی است، از این رو در طی چندین سال گذشته، کامپوزیت ها بودند که به عنوان یک گزینه عالی برای ساخت تابلو برق ها به کار گرفته شدند و توانستند تمام انتظارات را برآورده سازند.
علاوه بر تمام ویژگی ها و مزایای فوق که برای تابلو برق های کامپوزیتی به آن ها اشاره شد، میتوان عدم نیاز به بتن ریزی را هم به لیست فوق افزود، چرا که بر خلاف تابلوهای فلزی، این تابلوها سبکتر و مقاومتر بوده و نیازی به بتنریزی نیست. با توجه به ویژگی های بیان شده، جالب است بدانید که اکثر تابلو برق های کامپوزیتی دارای درجه حفاظتی IP65 هستند. از این رو به راحتی قابل اجرا و استفاده تحت هر شرایطی هستند. از طرفی دیگر، بحث مبلمان شهری و زیباسازی فضای شهرها، چند وقتی است که مورد توجه همگان قرار گرفته است. کامپوزیتها این مشکل را هم حل کرده اند، چرا که انواع مختلف کامپوزیت ها قابلیت تولید در رنگهای مختلف را دارا بوده و می توان متناسب با محیط مورد نظر، رنگ دلخواه را برای تولید تابلو برق به کار برد.
در انتها می توان به امنیت بسیار بالای این تابلو برق ها اشاره کرد، همانطور که گفته شد، کامپوزیت ها عایق هستند، پس هیچ مشکلی مبنی بر برق گرفتگی و احتمال بروز اتفاقات جبران ناپذیر برای افراد وجود نخواهد داشت و شاید بتوان ایمنی و عدم بروز حادثه در مواقع بحرانی را مهم ترین دستاورد استفاده از تابلو برق کامپوزیت برشمرد.
سلام علاقه مند به اطلاعات بیشتر از این تابلو ها هستم
سلام و احترام.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر لطفا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
باتشکر
پینیون