بوستر پمپ یکی از بهترین گزینهها برای تنظیم فشار آب در ساختمانهایی با تعداد طبقات زیاد است که میتواند از ایجاد جریانهای متغیر و ناپایدار جلوگیری کند. در این مقاله از پینیون قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که بوستر پمپ چیست و چه کاربردهایی دارد؟ همچنین به مقایسه پمپهای معمولی آب با بوستر پمپ میپردازیم.
معمولا در ساختمانهای چند طبقه برای تامین فشار آب مناسب، یک پمپ آب در کنار کنتور نصب میکنند که میتواند آب درون لولهها را با استفاده از فرایند مکش، به طبقات بالا انتقال دهد. اما در مواردی که تعداد طبقات ساختمان خیلی زیاد است یا با یک آسمان خراش مواجه هستیم، پمپهای معمولی نمیتوانند نیاز ما را برطرف کنند. به همین دلیل به وسیلهای نیاز داریم که بتواند حجم زیادی از آب را انتقال داده و نوسانات فشار آب را حذف کند تا پاسخگوی نیاز یک مجتمع مسکونی بزرگ باشد. این وسیله بوستر پمپ نام دارد که مجموعه یک یا چند پمپ را شامل میشود که به طور موازی در کنار هم قرار گرفتهاند.
همچنین بخوانید: قیمت اینورتر پمپ آب
بوستر پمپ بیشتر در مواردی استفاده میشود که فشار آب نوسانات زیادی دارد و میتواند به پمپهای معمولی آسیب برساند. زیرا بوستر به معنای تقویت یا افزایش قدرت است و میتواند دبی خروجی آب از لولهها را تا حد زیادی بهبود ببخشد. به این ترتیب مانع از انتقال این نوسانات به شیرهای آب شده و طول عمر آنها را افزایش میدهد. از این نوع پمپها در ساختمانهای مسکونی، خطوط آبیاری، مجتمعهای تجاری، خوابگاهها، هتلها، بیمارستانها و صنایع مختلف استفاده میشود.
آن چه که باعث شده بوستر پمپ به عنوان یکی از بهترین گزینهها برای سیستمهای تامین آب انتخاب شود، مزایایی است که این پمپ دارد و از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همانطور که گفتیم در ساختار بوستر پمپ، از تعداد مشخصی پمپ استفاده شده که به صورت موازی در کنار هم قرار گرفتهاند و یک ورودی مشترک دارند. این پمپها با استفاده از یک سیستم مرکزی کنترل شده و میتوانند بسته به نیاز هر واحد، دبی خروجی را تنظیم کنند. مهمترین اجزای سازنده این سیستم آب رسانی عبارتند از:
همچنین بخوانید: راهنمای خرید بهترین اینورتر مناسب پمپ
بر اساس نوع عملکرد و شیوه آبرسانی، میتوانبوستر پمپها را در دستههای زیر طبقهبندی کرد:
بوستر پمچ دور متغیر بیشتر در مجتمعهای مسکونی استفاده میشود و میتواند فشار آب را در یک رنج دلخواه، به طور ثابت حفظ کند. از آنجا که در این مجتمعها، الگوی مصرف ثابتی وجود ندارد و نمیتوان میزان مصرف آب را در هر واحد به طور دقیق محاسبه کرد، نیاز به پمپی داریم که بتواند با وارد یا خارج کردن پمپهای زیرمجموعه، تغییرات مصرف را در هر واحد به خوبی جبران کند.
بوستر پمپ دور ثابت بیشتر در مواردی مانند سیستمهای آبیاری قطرهای، آتش نشانیها، بیمارستانها و فرودگاهها استفاده میشود که معمولا اطلاعات مصرف مشخصی داشته و میزان مصرف آنها به خوبی قابل پیش بینی است. در بوستر پمچ دور ثابت، دبی تغییر نمیکند و تنها نیاز است که به سطح فشار مورد نظر برسید. در نتیجه میتوان به خوبی خروجی را با استفاده از پرشر سوئیچ کنترل کرده و آب پرفشار را تامین نمود.
یکی از مهمترین تفاوتهای بوستر پمپ با پمپ معمولی، در نحوه عملکرد آنها است؛ در پمپهای معمولی ما با یک خروجی ثابت مواجه هستیم که فشار مشخصی را ایجاد کرده و قابل تنظیم نیست. این در حالی است که با استفاده از بوستر پمچ، میتوان فشار و دبی آب را بر اساس میزان مصرف هر واحد تنظیم کرد. علاوه بر این، پمپهای معمولی دارای ساختار بسیار سادهای هستند و معمولا خروجی آنها نمیتواند به طور کامل نوسانات را حذف کرده یا فشار را به سطح دلخواه برساند. با توجه به این موضوع میتوان گفت که بوستر پمپ هم از نظر مصرف انرژی بسیار بهینهتر است و هم میتواند نیاز واحدهای مختلف را با توجه به میزان مصرف، تامین کند.
سخن پایانی
در این مقاله توضیح دادیم که بوستر پمپ چیست و چه کاربردها یا مزایایی دارد؟ همچنین تفاوت پمپ معمولی با بوستر پمپ را بررسی و اجزای هریک را معرفی کردیم. استفاده از بوستر پمپ در ساختمانهای بلند و دارای تعداد واحد زیاد، میتواند مصرف انرژی را تا حد زیادی کاهش داده و مانع از انتقال نوسانات آب به خروجی لولهها شود.
سوالات متداول
وقتی تعداد زیادی واحد مسکونی، تجاری یا صنعتی دارید که میزان مصرف آب آنها دارای یک الگوی تصادفی است، بوستر پمپ مورد استفاده قرار میگیرد تا بتواند بر اساس نیاز، دبی خروجی آب را در هر واحد کامل کند.
بر اساس کاربرد میتوان بوستر پمپ را در دستههای پمپ آبرسانی، آتش نشانی و خانگی طبقه بندی کرد که از نظر میزان فشار و دبی خروجی هم با یکدیگر تفاوت دارند.
برای هر چه بهتر شدن پینیون در ارائه خدمات و اطلاعات لطفا دیدگاه و امتیاز خود را وارد کنید.