مصرف بالای برق و هزینههای تحمیلشده به دلیل خسارتهای ناشی از ورود ناگهانی جریان مستقیم از برق به دستگاهها، شرکتهای پیشرو در این زمینه را به فکر ساخت اینورترها انداخت. اینورترها یا درایوها نسل جدیدی از صنایع الکترونیک هستند که جریان برق مستقیم را به جریان متناوب تبدیل میکنند و سرعت موتور در دستگاهها را تحت کنترل خود میگیرند تا مصرف انرژی آنها را کاهش دهند. اینورتر LS S100 یکی از این محصولات است که از زیرشاخههای شرکت بسیار محبوب LG در کره جنوبی محسوب میشد.
شرکت ال اس همواره در تمامی صنایع الکترونیکی ازجمله پیشروها و فعالان بوده است و تولیدات آن در سطح جهانی بسیار محبوب هستند. ازجمله جوایز بسیاری که شرکت LS از آن خودش کرده، جایزه بهترین شرکت کرهای در سال 2008 بوده است. کارخانههای تولید اینورترهای ال اس توانستند خود را به کشورهایی مانند چین و ویتنام نیز برسانند؛ سپس شرکتهای تابع آن در آمستردام، دبی، توکیو و شیکاگو نیز شروع به فعالیت کردند. این شرکت در کیفیت محصولات و خدمات پیش و پس از فروش، در میان بهترینهای جهان شناخته میشود.
ویژگی اینورتر ال اس مدل s100
– دارای کنترلر PID
– مجهز به کی پد هوشمند
– دارای کلاس حفاظتی IP66
– تولیدشده در دو مدل تک فاز و سه فاز
– دارای 2 کانال ورودی و 1 کانال خروجی آنالوگ
– دارای 5 کانال ورودی و 2 کانال خروجی دیجیتال
– سازگار با ولتاژهای ورودی 200، 220، 230 و 380 ولت
– دارای فانکشن Flying start برای راهاندازی سریع و روان در بارهای دوطرفه چرخشی
– دارای بازه توانی 0.5 تا 2.2 کیلووات برای مدلهای تک فاز و 0.4 تا 75 کیلووات برای مدلهای سه فاز
مزیت
– مجهز به مقاومت ترمزی داخلی
– قابلیت کنترل چند درایو با یک کی پد
– قابل کنترل از طریق شبکههای ارتباطی
– قابلیت حفاظت در برابر افت و اضافه ولتاژ
– ایمنی بالا در برابر اضافه دما و محدوده جریان
– مجهز به فن خنککننده با قابلیت جایگزینی آسان
– کاهش اندازه تابلو برق به دلیل قابلیت نصب با فاصله کم
– مجهز به قابلیتهای Sleep و Awake برای بهینهسازی مصرف انرژی
– مقاوم در برابر نفوذ مواد خارجی مانند گرد و غبار و آب اسپری شده با فشار زیاد
جدول مشخصات و کاربرد اینورتر S100 شرکت ال اس در صنایع
اینورتر S100 دارای کاربرد زیادی در صنایع مختلف است که ازجمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: آسانسورها، بالابرهای متوسط، دستگاههای پرس متوسط، صنایع غذایی، فن و پمپ، دستگاههای بستهبندی، فنهای بزرگ تا متوسط صنعتی، پلهبرقیها، صنعت ماشینسازی در سطح متوسط و بزرگ، آسیاب و میکسر و دستگاههای اکسترودر. همانطور که گفتیم اینورتر LS مدل S100 در دو نوع تک فاز و سه فاز به بازار عرضه میشود. هریک از این انواع دارای ویژگیهای فنی متفاوتی هستند و ولتاژهای خروجی مختلفی را تولید میکنند. برای اطلاع از ویژگیهای دقیق و موارد کاربرد هریک از این محصولات، بهتر است کاتالوگ محصول را دانلود کنید؛ در این کاتالوگ، علاوه بر اطلاعاتی درباره ویژگیهای فنی این درایوها، مشخصات هریک از مدلها و نحوه کار با آنها هم ارائه شده است. مشخصات فنی اصلیترین سریهای اینورتر LS مدل S100 به صورت زیر است:
جدول مشخصات فنی اینورتر تک فاز 200 ولت (0.4 تا 2.2 کیلووات)
جدول مشخصات فنی اینورتر LS مدل S100 سه فاز 200 ولت (0.4 تا 1.5 کیلووات)
جدول مشخصات فنی اینورتر ال اس مدل S100 سه فاز 400 ولت (0.4 تا 22 کیلووات)
جدول مشخصات فنی اینورتر ال اس مدل S100 سه فاز 400 ولت (30 تا 75 کیلووات)
معرفی کد اینورتر LS مدل S100
زمانی که شما برای خرید اینورتر ال اس مدل S100 اقدام میکنید؛ میتوانید با استفاده از کدهای درجشده بر روی بدنه، اطلاعاتی را درباره دستگاه به دست آورید. این به شرطی است که شما خود را به ابزار کدخوانی این اینورتر مجهز کرده باشید. هر کد موجود بر روی بدنه اینورتر ال اس مدل s100 از 9 بخش ساخته شده است که از قرار زیر هستند:
1- LSLV: این قسمت از کد نشاندهنده مدل محصول و مخفف عبارت LS Low Voltage drive seried است.
2- یک عدد چهاررقمی که نشاندهنده توان موتور است. برای مثال 0004 نشاندهنده کمترین توان این اینورتر و برابر 0.4 کیلووات است. همچنین عدد 0750، بیشترین حد توان یعنی 750 کیلووات را نشان میدهد.
3- S100 که نشانده سری درایو است.
4- یک عدد تک رقمی در کنار علامت خط تیره که ولتاژ ورودی را نشان میدهد. اگر این عدد برابر صفر باشد؛ یعنی ولتاژ ورودی از نوع تک فاز و برابر 220 ولت است. همچنین عدد 2 نشاندهنده ولتاژ سه فاز 220 ولت و عدد 4 نشاندهنده ولتاژ سه فاز 380 ولت است.
5- قسمت پنجم یکی از حروف E یا C است که به ترتیب LED یا LCD بودن کی پد را نشان میدهند.
6- قسمت ششم هم یکی از حروف O و X است که نشاندهنده نوع UL در این درایو هستند. به این ترتیب O به معنای UL باز و X به معنای IP66 است.
7- در قسمت هفتم یکی از حروف F یا N قرار میگیرد که فیلتر EMC را نشان میدهند. بنابراین اگر حرف F را در این قسمت مشاهده کردید؛ باید بدانید که این دستگاه دارای فیلتر EMC داخلی است. اما در صورت مشاهده حرف N، بدانید که این اینورتر، فیلتر EMC ندارد.
8- در قسمت هشتم هم دو حرف D و N قرار گرفتهاند که به ترتیب وجود یا عدم وجود چوک یا راکتور DC داخلی را نشان میدهند.
9- در نهایت یکی از دو حرف M و S قرار دارند که نوع ورودی خروجی را نشان میدهند. حرف M نشاندهنده ورودی چندگانه یا Multiple است و S، ورودی خروجی استاندارد را نشان میدهد.
بنابراین اگر کد LSLV0008S100-4EXFNS را بر روی بدنه اینورتر مشاهده کردید؛ میدانید که با چه دستگاهی طرف هستید. دستگاهی با توان موتور 0.8 کیلووات که از نوع سه فاز با ولتاژ ورودی 380 ولت است. این دستگاه دارای کی پد LED و از نوع IP66 است. همچنین دارای فیلتر داخلی EMC است؛ اما راکتور ندارد. در نهایت ورودی خروجی این دستگاه از نوع استاندارد خواهد بود. در نتیجه تفسیر این کدها، شرایط عملیاتی اینورتر LS را برای شما روشن خواهند کرد.
عوامل موثر بر قیمت اینورتر ال اس مدل S100
یکی از مهمترین معیارها در زمان خرید اینورتر، قیمت آن است. عوامل مختلفی ممکن است که قیمت انواع اینورتر را تحت تاثیر قرار دهند؛ این عوامل به خودی خود میتوانند بر روی قیمت این مدل از درایو ال اس هم تاثیر بگذارند. از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت این دستگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– نوع کاربرد
– تک فاز یا سه فاز بودن ورودی
– توان و ولتاژ خروجی
– ویژگیهای اضافه مانند قابلیت مدیریت چند موتور
راهنمای خرید اینورتر ال اس مدل اس 100
برای اینکه بتوانید بیشترین بازدهی را از اینورتر دریافت کنید؛ باید ویژگیهای آن با نوع کاربرد مطابقت داشته باشد. برای مثال ابعاد اینورتر باید متناسب با مکانی باشد که میخواهید دستگاه را در آن نصب کنید. همچنین اینورتر باید قدرت کافی برای مدیریت موتورهایی را که به آن متصل میشوند؛ داشته باشد. بنابراین در زمان خرید این اینورتر باید به موارد زیر توجه کنید:
– مشخصات فیزیکی دستگاه
– شرایط نگهداری
– مدهای کنترلی
– محدوده ولتاژ و فرکانس ورودی
– آستانه تحمل حداکثر گشتاور و جریان
– قیمت
چگونه با اینورتر LS مدل S100 کار کنیم؟
کار با اینورتر LS مدل S100 کمی تخصصی است و شما باید قبل از راهاندازی آن، هشدارها و توصیههایی را در نظر بگیرید. همچنین بسته به اینکه قصد داشته باشید که چه کاری را با این اینورتر انجام دهید؛ نیاز به تنظیمات مختلفی خواهید داشت. برای مثال اگر میخواهید این دستگاه را به موتوری متصل کنید که بالاتر از ظرفیت اعلامشده برای اینورتر است؛ نیاز به برخی از اتصالات خاص خواهید داشت. همچنین برای برطرف کردن عیبهایی مانند زیاد بودن صدا در موتور یا نمایش همه پارامترهای قابل بهبود بر روی دستگاه، نیاز به برخی تنظیمات خاص دارید. برای اطلاع از همه این موارد باید جدول کامل راهنما را دانلود کنید. با استفاده از این جدول هم میتوانید نحوه نصب اینورتر را یاد بگیرید و هم مشکلات خود را با استفاده از توضیحات آن برطرف کنید.